Toerisme Vlaanderen ☆☆☆☆

  • Sinds 2021
Bilzen Mysteries (Het Complot en Het Verhaal) op Alden Biesen

Bilzen

In Bilzen is het cultuur- en natuurkasteel “Alden Biesen” een nationaal en internationaal toeristische trekpleister op cultureel vlak. Beleef de geschiedenis van het kasteel van Alden Biesen in het unieke totaalspektakel Bilzen Mysteries. Daarnaast heeft Bilzen een keur aan restaurants en rondom de uitermate gezellige markt diverse cafés.

www.bilzenmysteries.be

www.alden-biesen.be
www.visitbilzen.be

Maastricht

Maastricht is een echte cultuurstad met bourgondisch inslag. Verleden en heden wisselen zich af in architectuur, maar ook in aanbod van cultuur. Van ondergrondse cultuurschatten en karakteristieke torens tot allerlei tentoonstellingen. Maastricht staat bekend om haar vele goede restaurants en haar bruine cafés en natuurlijk haar bijzonder kleurrijke carnaval (vasteloavend). Jaarlijks zijn hier ook de Andre Rieu concerten op het Vrijthof.

www.bezoekmaastricht.nl

Tongeren

Tongeren is de oudste stad van België en heeft een zeer rijk verleden. Er zijn talrijke musea, zoals het Gallo-Romeins museum. Elke zondag is er de gekende internationale antiekmarkt.

www.toerismetongeren.be

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie vindt zijn oorsprong in de Romeinse tijd, na de middeleeuwen maakte de Nederlandse wijntraditie plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. In 1970 keerden de eerste wijnstokken terug op de zuidhellingen van het Jekerdal, op de Apostelhoeve. Op de Apostelhoeve, één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont Nederlands oudste en een van de grootste wijndomeinen van Nederland.

www.apostelhoeve.nl

Wijnkasteel Genoels-elderen

Tussen Tongeren en Maastricht, langs de oude romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst ligt het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in het land en verwelkomt jaarlijks 15000 bezoekers. Deskundige gidsen leiden U door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en 13de eeuwse wijnkelders. Maak van uw bezoek een dag in Limburg. Geniet van specialiteiten in nabije restaurants en bezoek bezienswaardigheden in de omgeving.

www.wijnkasteel.com

Hasselt

Hasselt heeft cultureel heel wat te bieden. Er zijn tal van musea, zoals het jenevermuseum, het modemuseum, kunstcentrum Z33, museum heilig paterke, de beiaardtoren, …

En last but not least is er de prachtige abdijsite “Herkenrode”. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode illustreren een boeiend verleden en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt.

www.visithasselt.be
www.abdijsiteherkenrode.be

Bokrijk

Bokrijk is vooral bekend voor het Openluchtmuseum met een verzameling van historische gebouwen en authentieke interieurs. Er is een prachtig openluchtspeelplein en een uitgestrekt fiets- en wandelparadijs.

www.bokrijk.be