Toerisme Vlaanderen ☆☆☆☆

  • Sinds 2021

Sportief bezig zijn..

De omgeving van Hoeve de Reetjens is ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers. De hoeve ligt aan fietsroute 67/68 en verbindt deze aan meerdere fietsroutes in de buurt van Bilzen. Ook wandelroutes komen langs Hoeve de Reetjens en alle appartementen zijn voorzien van fiets- en wandelkaarten.

Omdat wij zelf ook sportief zijn aangelegd (Ironman en Beartrails), hebben wij in samenwerking met onze coach voor alle niveaus een arrangement samengesteld zodat de omgeving op een sportieve wijze ontdekt kan worden. Uiteraard kan dit ook geheel op maat worden gemaakt en naar je eigen wensen worden samengesteld. Hij neemt je mee naar plekjes die je zelf niet snel gaat vinden en je de omgeving op een hele andere wijze gaat ontdekken. Dit kan middels mountainbiken, trails of wielrennen. Vraag gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden of bezoek www.renaissance.fit om een goede indruk te krijgen. 

Wandelen

D'n Observant

Tijdens deze pittige en afwisselende grenswandeling klimt u eerst naar de top van de Sint-Pietersberg, D’n Observant op een hoogte van 171 m. Dan loopt u langs de oude hoeve Caestert en een prachtig uitzicht op de Maas naar Petit-Lanaye. U wandelt verder naar Kanne waar u bij Hilde Ice een lekker ijsje kunt eten. De terugweg gaat over de Wijngaardsberg en langs de Duivelsgrot. U kunt de klim naar D’n Observant mijden, door de wandeling in te korten tot 10,3 km. Bij Châlet D’n Observant is het na afloop goed vertoeven. Er zijn ook rondleidingen in de groeve.

www.wandeleninlimburg.be

Trails

De wandelroutes zijn uiteraard ook mogelijk om als trail te lopen. Afhankelijk van het niveau worden de routes op maat gemaakt zodat iedere hardloper mee kan doen.

Mountainbiken of wielrennen

De omgeving van de hoeve staat bekend om haar prachtige fietsroutes. Of het nu mountainbiken, wielrennen of fietsen is, Limburg (BE/NL) biedt voor iedere recreant de mogelijkheid om op elk gewenst niveau actief te zijn. De Haspengouw, Nationaal Park Hoge Kempen, Maasvallei, Voerstreek of de Zuid-Limburgse Heuvellanden bieden allemaal bijzonder veel mogelijkheden om de regio te actief te ontdekken. In onze blog sommen wij onze persoonlijk mooiste fietsroutes in Haspengouw op!

fietsen in Limburg

wandel-, fiets- en moutainbike routes